Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Dr. Eva Maria Barki soproni be
  2010-10-26 17:14:48, kedd
 
  Dr. Eva Maria Barki soproni beszéde


Sopron, 2010 október 22.

Tisztelt megemlékezők, kedves magyar barátaim !

A nagy magyar forradalom és szabadságharc 1956 október 23 azokhoz a rendkívüli történelmi eseményekhez tartozik, amelyek megváltoztatták egész Európát, sőt az egész világot; azokhoz a ritka eseményekhez tartozik, amelyek más irányba vitték a világpolitikát, más irányba vitték a történelmet.

1956 a második világháború után a legfontosabb cenzúra nemcsak a magyar, de az európai történelemben is. A magyar nép megmutatta a világnak a kommunizmus igazi arcát. 1956 a kommunizmus végének a kezdete. A magyar szabadságharc nélkül nem omlott volna össze a kommunizmus, nem bomlott volna szét a totalitárius keleti blokk és nem tört volna el a PAX SZOVJETICA.

Akkor is, ha vérbe fojtották a szabadságharcot, akkor is, ha brutálisan leverték a szabadságharcot, akkor is, ha borzasztó, elképesztően nagy tragédiával ment végbe a forradalom, akkor is megvannak a gyümölcsei és későbbi eredményei.

A kérdés, amely foglalkoztat bennünket csak az: kinek ? Nekünk is, vagy ismét csak másokért harcoltunk és hoztunk áldozatokat - mint már annyiszor a történelem folyamán ? Csak mások aratják le a gyümölcsöket, amelyekért a magyarok adták vérüket - mint már annyiszor a történelmünkben ?

Mert a tragédia nemcsak a szovjet páncélosokkal jött ránk, a tragédia nemcsak a brutális szovjet támadás volt. Az igazi nagy tragédia az úgynevezett nyugat megbocsáthatatlan passzivitása volt . Cserben hagyták a magyar nemzetet, nem először, és attól tartok, nem is utoljára.

Az úgynevezett nyugati hatalmak akkor,úgy mint ma is félnek minden változástól, akkor mint ma is ragaszkodnak a status quo megmaradásához, sem a nemzetek jogai, sem az emberi jogok betartása nem fontos számukra, hanem csak a saját érdekeik érvényesítése a mérvadó..

Európa 1956-ban nem segített a magyaroknak, sem a szabadságharc alatt, sem utána- egy pár amerikai konzerven kívül. De nagyon jól vették észre, milyen veszélyt jelent a kommunista szovjet hatalom és hadserege. Nemsokára a magyar forradalom után 1957 márciusában, Rómában írták alá a Római Szerződéseket és ezzel lerakták az Európai Gazdasági Közösség alapkövét. A nyugat-európai kormányok összefogtak a szovjet birodalom ellen. A vasfüggöny és az ezáltal elkülönített keleti diktatúra nem zavarta őket, sőt vannak olyanok, akik még ma is visszaálmodják és siratják a vasfüggönyt - nemcsak az az amerikai republikánus politikus ezekben a napokban a berlini falat. Mert a vasfüggöny árnyékában nagyon kényelmesen lehetett felépíteni a gazdasági fejlődést, a nyugat jólétét, a jóleső luxust.

Tehát, kedves barátaim, a nyugati hatalmak a békét és nyugalmat, a gazdasági előnyöket és a magas életszínvonalat alapjában véve magyar vérrel szerezték meg, magyar könnyekkel, magyar áldozatokkal.

Ezért, kedves barátaim, Európa tartozik nekünk ! A nyugati hatalmaknak nemcsak 56 óta kellene nagy tartozást törleszteniük a magyarokkal szemben ! Jóvá kellene tenni sok más mulasztást is, sok be nem váltott kötelezettséget, sok igazságtalanságot és sok jogtalanságot is - de ez egy külön téma lenne.

Kedves barátaim !

A nagy magyar forradalom más szempontból is egy fontos és irányadó európai kulcsesemény volt: a magyar szabadságharc egy klasszikus önrendelkezési harc volt. A magyar nép nemzeti függetlenséget és politikai szabadságot akart, véget akart vetni politikai és gazdasági függőségének, alárendeltségének. A harc nemcsak egy belső harc volt a kommunista rendszer ellen, hanem egy harc főleg a külső erőszak, a külső kényszer ellen.

A magyar nép szabadon akart dönteni, hogy miképpen éljen, szabadon akart határozni sorsa felől. Egyszóval: a magyar nép az önrendelkezéséért harcolt. Azért az önrendelkezésért, amely csak 10 évvel később az ENSZ keretein belül vált nemzetközi törvénnyé , nemzetközi kötelező normává.

A legjobban abból látszik, milyen politikai tsunamit, milyen politikai földrengést jelentett ez a magyar szabadságharc , ha megnézzük, milyen utórengést lehetett még több mint 30 évvel később is érezni: 1989-ben, abban az évben, amely ismét egy új időszakot hozott Európában: az önrendelkezés idejét, amely a lipcsei tüntetéseken kezdődött és Németország, Szlovénia, Horvátország, Macedónia, Észtország, Litvánia, Lettország, Koszovo függetlenségét hozta el és a jövőben még több más népnek is a szabadságot fogja elhozni.

1956 nélkül nem lett volna 1989, nem lett volna a német újraegyesülés, nem lenne új európai térkép új határokkal.

És ismét felmerül az előbb már felvetett kérdés: az új korszak sok népnek hozta el Európában a politikai szabadságot - és nekünk, magyaroknak, a Kárpát-medencei magyaroknak - miért nem ? Az 56-os szabadságharc a Kárpát-medencei magyarságot illetően befejezetlen maradt. A Kárpát-medencei magyarság továbbra is várja a szabadságot.

Kedves barátaim !

Befejezésül szeretném a kérdést feltenni : hogy néz ki a mostani helyzet, milyen üzenetet küld nekünk az 1956- os szabadságharc ? Hogy néz ki a mai Európa ?

Európa 1989 óta sajnos lényegesen megváltozott. Európa elvesztette a közös ellenséget és ezzel a közös erejét. Az államok visszaestek a hegemóniatörekvésekbe, nincs közös cél, nincsenek közös értékek, hiányzik egy közös bázis. Az Európai Únió, amely mint a jog, a biztonság és a szabadság területeként definiálja magát, attól messzemenően távol van. De a legnagyobb baj az az, hogy a szabadság már nem érték. Csak a biztonság szerepel mint érték. És a biztonság szükségessége ürügyén az Európai Unió szisztematikusan és tudatosan csökkenti az alapvető szabadságjogokat. Ebben segíti, hogy az irányított médiamonopólium diktálja a véleményeket, a szólásszabadság és véleménynyilvánítás szabadsága már nem kívánatos fogalmak. Így lehetséges az, hogy az Európai Unió minden demokratikus legitimáció nélkül törvényekkel , rendeletekkel és bírósági ítéletekkel gyámkodik a tagországok népein, a brüsszeli centralizmus uralkodik a népek feje felett. Szembenállunk egy újfajta diktatúrával. A brüsszeli központot csak a moszkvai Központi Bizottsággal lehet összehasonlítani. A PAX SZOVJETICA helyére a PAX AMERICANA lépett. Egyik sem kell!

Az újfajta diktatúra egy puha diktatúra és ezért sokkal veszélyesebb, mint egy erőszakos diktatúra, sokkal raffináltabb eszközökkel dolgozik. Sokkal nehezebb támadni, sokkal nehezebb megbuktatni .

Kedves barátaim, ez lesz a nagy kihívás a jövőben. Nemcsak a magyar nemzet számára, hanem minden európai népnek előbb- utóbb állást kell foglalnia, hogyan viszonyul az európai alapelvekhez, hogyan viszonyul az európai értékrendhez, a demokratikus alapjogokhoz, a szabadsághoz és emberi méltósághoz. A magyarságnak is ezekre a kérdésekre kell majd választ adnia.

Az 56-os szabadságharc céljai legyenek az etalon: Mert a magyarok 1956-ban nem ezért a brüsszeli korszellemért harcoltak, amely ismét új elnyomást és új diktatúrát hoz nekünk. A magyarok a szabadságért, az önrendelkezésért harcoltak. Ma ismét veszélyben van mind a kettő.

Európának új impulzusra lenne szüksége. Vissza kell fordulnunk a gyökereinkhez, az európai értékrendhez, az önrendelkezéshez, a szabadságjogokhoz.

El kell hagynunk azt az utat, amelyet a divatos fogyasztó- és szórakoztató társaságok mutatnak nekünk. Olaf Palme, a meggyilkolt svéd miniszterelnök szokta mondani: Ha egy nép a gazdasági jólétét többre becsüli, mint a szabadságát, előbb-utóbb mind a kettőt el fogja veszíteni.

A magyar nép ezt nagyon jól tudja. Az 56-os nagy szabadságharc és forradalom is arra tanította egész Európát: egy nép legmagasabb értéke a szabadság.

Éljen a szabad magyar nemzet egy szabad Európában !

Dr. Eva Maria Barki
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szisztematikusan, önrendelkezésért, önrendelkezéshez, szabadságjogokat, összehasonlítani, megváltoztatták, kötelezettséget, szabadságharcot, történelmünkben, médiamonopólium, életszínvonalat, szólásszabadság, világpolitikát, megmaradásához, visszaálmodják, miniszterelnök, önrendelkezési, függetlenségét, függetlenséget, jogtalanságot, gyökereinkhez, szabadságharc, érvényesítése, önrendelkezés, korszellemért, szembenállunk, szerződéseket, újraegyesülés, törleszteniük, páncélosokkal, szükségessége, történelemben, rendeletekkel, horvátország, elkülönített, tüntetéseken, nagy magyar, rendkívüli történelmi, egész világot, ritka eseményekhez, második világháború, legfontosabb cenzúra, európai történelemben, kommunizmus igazi, kommunizmus végének, magyar szabadságharc, totalitárius keleti, történelem folyamán, magyarok adták, tragédia nemcsak, szovjet páncélosokkal, brutális szovjet, Maria Barki, Római Szerződéseket, Európai Gazdasági Közösség, Európai Únió, Európai Unió, Központi Bizottsággal, Olaf Palme,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tanuld meg ezt a versemet  Örülök, hogy látlak!  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szívem  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívem  Egy maradéktalanul uralt világ  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Bounty krémes  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Alázat  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 20  Png lepke  Garai Gábor - Takarítás  Nevem  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Png cica  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Png cica  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Reggel van  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Sokan azt tartják  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Alázat  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Tavaszi kép  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Png virág  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png cica  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png rózsa csokor  Hiányzik  Nagyi telefonál  Fekete-erdő desszert  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Krisztinától  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
nagy magyar, rendkívüli történelmi, egész világot, ritka eseményekhez, második világháború, legfontosabb cenzúra, európai történelemben, kommunizmus igazi, kommunizmus végének, magyar szabadságharc, totalitárius keleti, történelem folyamán, magyarok adták, tragédia nemcsak, szovjet páncélosokkal, brutális szovjet, igazi nagy, úgynevezett nyugat, magyar nemzetet, úgynevezett nyugati, nemzetek jogai, emberi jogok, saját érdekeik, szabadságharc alatt, kommunista szovjet, magyar forradalom, nyugat-európai kormányok, szovjet birodalom, ezáltal elkülönített, berlini falat, vasfüggöny árnyékában, gazdasági fejlődést, nyugat jólétét, jóleső luxust, nyugati hatalmak, gazdasági előnyöket, magas életszínvonalat, nyugati hatalmaknak, magyarokkal szemben, külön téma, klasszikus önrendelkezési, harc nemcsak, belső harc, kommunista rendszer, harc főleg, külső erőszak, külső kényszer, önrendelkezéséért harcolt, legjobban abból, önrendelkezés idejét, lipcsei tüntetéseken, szabadságot fogja, német újraegyesülés, politikai szabadságot, 56-os szabadságharc, kérdést feltenni, mostani helyzet, közös ellenséget, közös erejét, államok visszaestek, közös bázis, szabadság területeként, biztonság szerepel, biztonság szükségessége, alapvető szabadságjogokat, irányított médiamonopólium, tagországok népein, brüsszeli centralizmus, népek feje, újfajta diktatúrával, brüsszeli központot, moszkvai Központi, újfajta diktatúra, puha diktatúra, erőszakos diktatúra, nagy kihívás, magyar nemzet, európai alapelvekhez, európai értékrendhez, demokratikus alapjogokhoz, kérdésekre kell, magyarok 1956-ban, brüsszeli korszellemért, önrendelkezésért harcoltak, divatos fogyasztó-, meggyilkolt svéd, gazdasági jólétét, 56-os nagy, szabad magyar, szabad Európában, szisztematikusan, önrendelkezésért, önrendelkezéshez, szabadságjogokat, összehasonlítani, megváltoztatták, kötelezettséget, szabadságharcot, történelmünkben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 15349
  • e Hónap: 26460
  • e Év: 179956
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.